Langets ir iegarens, liesāks liellopa griezums, kas nāk no iekšējās muguras daļas. Tam raksturīga blīva, šķiedraina tekstūra, un zemā tauku satura dēļ tas bieži tiek pasniegts ar bagātīgām mērcēm vai sviesta piedevu, lai panāktu ideālu garšas līdzsvaru.
Svarīgi to negatavot ilgi, jo tas ātri var kļūt sauss – vislabāk izvēlēties īsāku gatavošanas laiku un ļaut gaļai atpūsties.
Liellopa gaļas langets ir daudzpusīgs griezums, kas vislabāk garšo, ja to pareizi pagatavo un sagriež šķēlēs perpendikulāri šķiedrām.
Noteikti pamēģiniet arī liellopa šķiņķi – tas ir stingrāks, tāpēc lieliski piemērots lēnai gatavošanai vai pat ātri pagatavojamam “minūtes steikam”. Ja gribas kaut ko mazliet sulīgāku, bet joprojām liesu, Top Sirloin būs laba izvēle.
Liellopa fileju iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Langetam nāks par labu 6–12 stundu marinēšana skābā marinādē, piemēram, vīnā, citrona sulā vai etiķī – tas padarīs gaļu maigāku un garšas ziņā izteiksmīgāku.
Padoms: Vienmēr grieziet šķēlēs perpendikulāri šķiedrām, lai saglabātu sulīgumu!