Top Sirloin fileja tiek izgriezta no muguras augšējās daļas, tieši virs gūžas, robežojoties ar šķiņķa muskuļiem. Šis griezums izceļas ar mērenu marmorizāciju un nelielu saistaudu daudzumu. Tas piešķir gaļai izteiksmīgu garšu, saglabājot patīkamu maigumu un sulīgumu.
Salīdzinot ar liellopa fileju, Top Sirloin ir stingrāka, taču joprojām saglabā izcilu tekstūru un aromātu.
Mēs rūpīgi izdzīslojam šo griezumu, izņemot divas centrālās dzīslas, lai nebūtu jāvelta papildu laiks gaļas apstrādei. Jums atliek tikai izbaudīt gatavošanas procesu!
Ideāli derēs gan izsmalcinātam tartaram, gan sulīgiem steikiem uz grila, gan arī elegantu cepešu gatavošanai. Perfekta izvēle gardēžiem, kas novērtē gaļu ar raksturu.
Liellopa Top Sirloin fileju iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet Top Sirloin fileju no uguns, kad tās iekšējā temperatūra ir par 3–5°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā temperatūra turpinās celties.
Gatavošanas metodes Medium Rare gatavībai (Top Sirloin 2,5–3 cm biezumā):
Padoms: Top Sirloin fileju ir īpaši svarīgi griezt pret šķiedru, lai nodrošinātu maksimālo maigumu.