Liellopa ribas (jaunlops)
Garša | Bagātīga, sulīga |
Tekstūra | Stingra, daudz saistaudu |
Pagatavošana | Lēna cepšana, sautēšana |
Kur izmantot | BBQ, sautējumi |
Liellopa ribas – krūšu un ribu zonas griezums, kur mīkstie muskuļi skaisti aptver kaulus. Tas nav parasts gaļas gabals – šeit slēpjas īsta garšas bagātība.
Šis griezums izceļas ar augstu kolagēna saturu, un tieši tas padara to tik īpašu. Lēni gatavojot, kolagēns pārvēršas želatīnā, un notiek maza kulinārā maģija – gaļa kļūst neticami maiga un sulīga.
Ar liellopa ribām nevajag steigties. Tās vislabāk padodas lēnai gatavošanai – vai nu kūpinot, sautējot vai cepot zemā temperatūrā cepeškrāsnī. Pacietība tiek atalgota ar dziļu garšu un sulīgumu.
Ja jums iegaršojas ribas, pamēģiniet arī mūsu short ribs vai brisketu – tie ir līdzīga rakstura griezumi, kas prasa tādu pašu mīlestību gatavošanā.
Rūpīga sagatavošana un iepakošana
Liellopa ribas iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 6 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Kā vislabāk pagatavot liellopa ribiņas
- Cepeškrāsnī: Gatavot 140–150°C temperatūrā 2,5–3 stundas, pārklājot ar foliju, lai saglabātu mitrumu. Pēc tam palielināt temperatūru līdz 200°C un cept 10–15 minūtes, lai iegūtu kraukšķīgu virsmu.
- Kūpināšana: Kūpināt 110–120°C temperatūrā 4–6 stundas, regulāri apslakot ar marinādi vai ābolu sulu, lai uzturētu mitrumu un garšu.
- Grilēšana ar 2-posmu metodi: Vispirms lēni gatavot ribas slēgtā grilā vai cepeškrāsnī zemā temperatūrā (110-120°C) 2-3 stundas, ietītas folijā ar nelielu daudzumu šķidruma. Pēc tam ātri apcept uz karsta grila (aptuveni 220°C), līdz tās iegūst kraukšķīgu garoziņu.
Padoms: Ribu iekšējai temperatūrai gatavošanas beigās jābūt ap 88–93°C, kas norāda, ka saistaudi ir pilnībā sadalījušies un gaļa ir ideāli maiga.
Gatavības pazīmes: Gaļa sāk atdalīties no kaula un dakšiņa viegli ieslīd gaļā bez pretestības.
Kā mums patīk pasniegt liellopa ribiņas
- BBQ ribas – Lēni kūpinātas vai ceptas un apmērcētas biezā BBQ mērcē, pasniegtas ar kraukšķīgiem frī kartupeļiem un coleslaw salātiem.
- Sautētas ribiņas – Gatavotas lēnajā katlā kopā ar sarkanvīnu, dārzeņiem un garšvielām, kas rada bagātīgu un maigu tekstūru.
- Pikantās ribas – Apceptas uz grila un pārklātas ar čili un ķiploku mērci pikanta aromāta cienītājiem.
atbilst nosaukumam
Lielisks produkts
10
Siis vairs nenemsu. Laikam jaunlopa ribas nav prikes manis
Отличные ребята! Доставили быстро, всё свежее и вкусное!Спасибо!
Kā ierasts,gaļas vizuālajām un garšas īpašībām nav kur piesieties. Piegāde laicīga un ērta.
Lieliskas ribiņas,ne pirmo un ne pēdējo reizi ņemu! :))
Lieliska kvalitate!
Svaiga
Lielisks produkts
Garšīgs un svaigs buljons no ribām un stobru kauliem sanāk.
Lieliskas ribas, kuras izmantoju kopā ar stobru kauliem, kad varu buljonu zupām.
Super!
Ļoti svaiga gaļa!
Ļoti laba kvalitāte un iepakojums!