Jaunlopu ribas

Realizācijas laiks 6 dienas Svars var mainīties +/-100-400 g Cena par 1 kg € 12.10
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
0.5 kg € 6.05
1 kg € 12.10
1.5 kg € 18.15
2 kg € 24.20
2.5 kg € 30.25
3 kg € 36.30
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Liellopa ribas (jaunlops)

Garša

Bagātīga, sulīga

Tekstūra

Stingra, daudz saistaudu

Pagatavošana

Lēna cepšana, sautēšana

Kur izmantot

BBQ, sautējumi

Liellopa ribas – krūšu un ribu zonas griezums, kur mīkstie muskuļi skaisti aptver kaulus. Tas nav parasts gaļas gabals – šeit slēpjas īsta garšas bagātība.

Šis griezums izceļas ar augstu kolagēna saturu, un tieši tas padara to tik īpašu. Lēni gatavojot, kolagēns pārvēršas želatīnā, un notiek maza kulinārā maģija – gaļa kļūst neticami maiga un sulīga.

Ar liellopa ribām nevajag steigties. Tās vislabāk padodas lēnai gatavošanai – vai nu kūpinot, sautējot vai cepot zemā temperatūrā cepeškrāsnī. Pacietība tiek atalgota ar dziļu garšu un sulīgumu.

Ja jums iegaršojas ribas, pamēģiniet arī mūsu short ribs vai brisketu – tie ir līdzīga rakstura griezumi, kas prasa tādu pašu mīlestību gatavošanā.


Rūpīga sagatavošana un iepakošana

Liellopa ribas iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 6 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot liellopa ribiņas

  • Cepeškrāsnī: Gatavot 140–150°C temperatūrā 2,5–3 stundas, pārklājot ar foliju, lai saglabātu mitrumu. Pēc tam palielināt temperatūru līdz 200°C un cept 10–15 minūtes, lai iegūtu kraukšķīgu virsmu.
  • Kūpināšana: Kūpināt 110–120°C temperatūrā 4–6 stundas, regulāri apslakot ar marinādi vai ābolu sulu, lai uzturētu mitrumu un garšu.
  • Grilēšana ar 2-posmu metodi: Vispirms lēni gatavot ribas slēgtā grilā vai cepeškrāsnī zemā temperatūrā (110-120°C) 2-3 stundas, ietītas folijā ar nelielu daudzumu šķidruma. Pēc tam ātri apcept uz karsta grila (aptuveni 220°C), līdz tās iegūst kraukšķīgu garoziņu.

Padoms: Ribu iekšējai temperatūrai gatavošanas beigās jābūt ap 88–93°C, kas norāda, ka saistaudi ir pilnībā sadalījušies un gaļa ir ideāli maiga.

Gatavības pazīmes: Gaļa sāk atdalīties no kaula un dakšiņa viegli ieslīd gaļā bez pretestības.


Kā mums patīk pasniegt liellopa ribiņas

  • BBQ ribas – Lēni kūpinātas vai ceptas un apmērcētas biezā BBQ mērcē, pasniegtas ar kraukšķīgiem frī kartupeļiem un coleslaw salātiem.
  • Sautētas ribiņas – Gatavotas lēnajā katlā kopā ar sarkanvīnu, dārzeņiem un garšvielām, kas rada bagātīgu un maigu tekstūru.
  • Pikantās ribas – Apceptas uz grila un pārklātas ar čili un ķiploku mērci pikanta aromāta cienītājiem.



05.03.2024
atbilst nosaukumam
14.02.2024
Lielisks produkts
10.12.2023
10
06.11.2023
Siis vairs nenemsu. Laikam jaunlopa ribas nav prikes manis
04.11.2023
Отличные ребята! Доставили быстро, всё свежее и вкусное!Спасибо!
24.08.2023
Kā ierasts,gaļas vizuālajām un garšas īpašībām nav kur piesieties. Piegāde laicīga un ērta.
01.04.2023
Lieliskas ribiņas,ne pirmo un ne pēdējo reizi ņemu! :))
31.01.2023
Lieliska kvalitate!
21.12.2022
Svaiga
19.12.2022
Lielisks produkts
06.09.2022
Garšīgs un svaigs buljons no ribām un stobru kauliem sanāk.
25.06.2022
Lieliskas ribas, kuras izmantoju kopā ar stobru kauliem, kad varu buljonu zupām.
13.09.2021
Super!
28.05.2021
Ļoti svaiga gaļa!
31.03.2021
Ļoti laba kvalitāte un iepakojums!