Picanha (Culotte, Rump Cap) steiks šķēlēs – slavenais Brazīlijas steiks no augšējās ciskas daļas, jau sagriezts ērtās porcijās ar raksturīgo tauku kārtiņu. Katrā iepakojumā (1–1,3 kg) ir vairākas sulīgas šķēles, ideāli piemērotas lielākai kompānijai vai ģimenes vakariņām.
Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – tīra, dabiska garša un sulīgums. Pateicoties tam, ka steiks jau ir sagriezts piemērotā biezumā, Jūs varat to tūlīt likt uz grila vai cept pannā. Raksturīgā tauku kārtiņa cepšanas laikā kūst, padarot gaļu īpaši sulīgu.
Šīs Picanha šķēles ir ideālas, lai izmēģinātu tradicionālo Brazīlijas churrasco gatavošanas metodi – saritiniet gaļu U formā uz šampūra un grilējiet līdz vidēji retai gatavībai.
Ja meklējat līdzīgas garšas un tekstūras steikus, iesakām izmēģināt mūsu Tri-Tip steiku – tas ir nedaudz liesāks, bet piedāvā līdzīgu garšas intensitāti un ir tāpat lielisks grilēšanai lielākā kompānijā. Cepetim vai citām receptēm iesakām izmēģināt mūsu veselo Picanha gabalu.
Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Picanha steikam 2.5–3 cm biezumā):
Padoms: Grilējot vai cepot, vispirms karsējiet tauku pusi, lai daļa tauku izkustu un gaļa ceptos savā sulā. Picanha tradicionāli tiek griezta šķērsām šķiedrām, kas nodrošina maksimālu maigumu.