Picanha šķēlēs

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 1.00 - 1.3 kg Cena par 1 kg € 30.25
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 33.28
2 gab € 66.55
3 gab € 99.83
4 gab € 133.10
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Picanha steiks šķēlēs

Garša un aromāts

Spēcīga gaļas garša

Tekstūra

Sulīga ar taukvielu kārtu

Ideālā gatavošanas metode

Grilēšana, griežot pret šķiedru

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare

Labākā garšas saderība

Brazīlijas Tannat vai Urugvajas Merlot, čimičuri mērce

Picanha (Culotte, Rump Cap) steiks šķēlēs – slavenais Brazīlijas steiks no augšējās ciskas daļas, jau sagriezts ērtās porcijās ar raksturīgo tauku kārtiņu. Katrā iepakojumā (1–1,3 kg) ir vairākas sulīgas šķēles, ideāli piemērotas lielākai kompānijai vai ģimenes vakariņām.

Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – tīra, dabiska garša un sulīgums. Pateicoties tam, ka steiks jau ir sagriezts piemērotā biezumā, Jūs varat to tūlīt likt uz grila vai cept pannā. Raksturīgā tauku kārtiņa cepšanas laikā kūst, padarot gaļu īpaši sulīgu.

Šīs Picanha šķēles ir ideālas, lai izmēģinātu tradicionālo Brazīlijas churrasco gatavošanas metodi – saritiniet gaļu U formā uz šampūra un grilējiet līdz vidēji retai gatavībai.

Ja meklējat līdzīgas garšas un tekstūras steikus, iesakām izmēģināt mūsu Tri-Tip steiku – tas ir nedaudz liesāks, bet piedāvā līdzīgu garšas intensitāti un ir tāpat lielisks grilēšanai lielākā kompānijā. Cepetim vai citām receptēm iesakām izmēģināt mūsu veselo Picanha gabalu.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Picanha steikus

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C (arī piemērota, jo taukvielu kārta pasargā gaļu no izžūšanas)
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Picanha steikam 2.5–3 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns ar tauku kārtu uz leju 4–5 minūtes, pēc tam apgriezt un grilēt 3–4 minūtes gaļas pusē. Ļaujiet atpūsties 8–10 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept ar tauku kārtu uz leju uz vidēji karstas pannas 3–4 minūtes līdz tauki kļūst zeltaini, pēc tam apgriezt un cept 3 minūtes no gaļas puses. Ļaujiet atpūsties 5–7 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 20–25 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 45–60 sekundes no katras puses.

Padoms: Grilējot vai cepot, vispirms karsējiet tauku pusi, lai daļa tauku izkustu un gaļa ceptos savā sulā. Picanha tradicionāli tiek griezta šķērsām šķiedrām, kas nodrošina maksimālu maigumu.


Kā mums patīk pasniegt Picanha steikus

  • Ar jūras sāli un grauzdētu ķiploku sviestu – Klasiska kombinācija, kas izceļ Picanha dabisko garšu.
  • Ar čimčuri mērci – Svaigs un pikants papildinājums bagātīgajai garšai.
  • Ar sarkanvīna un grauzdētu sīpolu mērci – Izsmalcināts veids, kā uzsvērt steika sulīgumu.




25.08.2024
Ļoti labs produkts! Pasūtu regulāri!
22.04.2024
Kvalitatīvs un ļoti garšīgs
05.12.2023
Sagriezta ideāla biezuma steika šķēlēs. Der cepšanai gan uz oglēm, gan uz pannas.