Long bone Tomahawk steiks

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 1.1-1.6 kg Svars var mainīties +/-100 - 500 g Cena par 1 kg € 72.60 DRY AGED30 + DIENAS
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 87.12
2 gab € 174.24
3 gab € 261.36
4 gab € 348.48
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Dry-aged Tomahawk steiks (30+ dienas)

Nogatavināšana

Dry-aged 30+ dienas

Garša un aromāts

Intensīvs umami, bagātīgs sviestains profils

Tekstūra

Īpaši sulīga un mīksta, pateicoties marmorizācijai

Ideālā gatavošanas metode

Grils, lēna apcepšana, reverse sear

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare, medium

Labākā garšas saderība

Spēcīgs Cabernet Sauvignon vai Priorat sarkanvīns, sarkanvīna mērce, rozmarīns

Tomahawk steiks ir īsts steiku pasaules flagmanis – tas izceļas ar garo ribas kaulu, kas piešķir tam kaujas cirvja izskatu. Tas nav tikai izskats vien – kauls palīdz saglabāt mitrumu gatavošanas laikā un bagātina garšu.

30 dienu sausā nogatavināšana piešķir šim iespaidīgajam steikam vēl izteiktāku garšas raksturu un unikālas nianses.

Salīdzinot ar Cowboy steiku, Tomahawk ir dāsnāks savā piedāvājumā – garāks kauls, vairāk gaļas un augstāks tauku saturs. Rezultātā iegūstat vēl sulīgāku un garšas ziņā bagātīgāku steiku.

Mūsu Dry-aged steiku ceļš sākas jau ar rūpīgu atlasi – mēs izmantojam tikai noteikta svara kautķermeņus ar izcilu marmorizācijas līmeni. Tieši tāpēc tie nav pieejami bieži un lielos apjomos. 

Ja šobrīd Dry-aged Tomahauks nav pieejams, to ir iespējams rezervēt.

Nogaršojiet arī mūsu Dry-aged Cowboy vai Dry-aged Ribeye steikus – tie ir radniecīgi griezumi ar līdzīgu garšas raksturu. Mazākai kompānijai iesakām Wet-aged mazo Tomahawk ar dabisko garšas raksturu bez dry-aging notīm.


Rūpīga sagatavošana un iepakošana

Mēs sagatavojam Dry-aged Tomahawk steikus tieši piegādes dienā, balstoties uz aktuālajiem pasūtījumiem, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu. 

Pirms svēršanas un pakošanas mēs nogriežam virsējo apkaltušo kārtu, atklājot intensīvo nogatavinātas gaļas garšu. Pēc tam iepakojam vakuumā, kas garantē ērtu uzglabāšanu un lietošanu.


Kā vislabāk pagatavot Dry-aged Tomahawk steiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Tomahawk steikam 4–5 cm biezumā):

  • Grilēšana: Izmantojiet divzonu metodi – 8–12 minūtes netiešā karstumā, pēc tam 3–4 minūtes no katras puses tiešā karstumā. Ļaujiet atpūsties 12–15 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz ļoti karstas pannas 2–3 minūtes no katras puses, pēc tam likt 160°C cepeškrāsnī 20–30 minūtes. Ļaujiet atpūsties 12 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 45–50 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz ļoti karstas pannas vai grila 60–90 sekundes no katras puses.

Padoms: Ideāli lietot divzonu metodi grilā vai reverse sear tehniku, lai izvairītos no sadedzinātas ārpuses un jēlas iekšpuses.


Kā mums patīk pasniegt Dry-aged Tomahawk steiku

  • Tomahawk steiks ar medus un čili glazūru – Saldeni pikanta glazūra no medus un čili lieliski papildina steika bagātīgo tekstūru.
  • Tomahawk steiks ar sviestā ceptām meža sēnēm un timiānu – Meža sēnes un timiāns piešķir steikam zemes bagātību un izteiksmīgu garšu.
  • Tomahawk steiks ar sīpolu un balzamiko ievārījumu – Lēni sautēti sarkanie sīpoli ar balzamiko un brūno cukuru veido maigi saldenu, karamelizētu piedevu, kas izceļ steika dziļumu.



Nav pievienotas atsauksmes