Tomahawk steiks ir īsts steiku pasaules flagmanis – tas izceļas ar garo ribas kaulu, kas piešķir tam kaujas cirvja izskatu. Tas nav tikai izskats vien – kauls palīdz saglabāt mitrumu gatavošanas laikā un bagātina garšu.
30 dienu sausā nogatavināšana piešķir šim iespaidīgajam steikam vēl izteiktāku garšas raksturu un unikālas nianses.
Salīdzinot ar Cowboy steiku, Tomahawk ir dāsnāks savā piedāvājumā – garāks kauls, vairāk gaļas un augstāks tauku saturs. Rezultātā iegūstat vēl sulīgāku un garšas ziņā bagātīgāku steiku.
Mūsu Dry-aged steiku ceļš sākas jau ar rūpīgu atlasi – mēs izmantojam tikai noteikta svara kautķermeņus ar izcilu marmorizācijas līmeni. Tieši tāpēc tie nav pieejami bieži un lielos apjomos.
Ja šobrīd Dry-aged Tomahauks nav pieejams, to ir iespējams rezervēt.
Nogaršojiet arī mūsu Dry-aged Cowboy vai Dry-aged Ribeye steikus – tie ir radniecīgi griezumi ar līdzīgu garšas raksturu. Mazākai kompānijai iesakām Wet-aged mazo Tomahawk ar dabisko garšas raksturu bez dry-aging notīm.
Mēs sagatavojam Dry-aged Tomahawk steikus tieši piegādes dienā, balstoties uz aktuālajiem pasūtījumiem, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu.
Pirms svēršanas un pakošanas mēs nogriežam virsējo apkaltušo kārtu, atklājot intensīvo nogatavinātas gaļas garšu. Pēc tam iepakojam vakuumā, kas garantē ērtu uzglabāšanu un lietošanu.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Tomahawk steikam 4–5 cm biezumā):
Padoms: Ideāli lietot divzonu metodi grilā vai reverse sear tehniku, lai izvairītos no sadedzinātas ārpuses un jēlas iekšpuses.