Tomahawk wet aged

Realizācijas laiks 5 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.8 g - 1 kg kg Svars var mainīties +/-50 - 150 g Cena par 1 kg € 60.50 WET AGED20 + DIENAS
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 54.45
2 gab € 108.90
3 gab € 163.35
4 gab € 217.80
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Wet-aged Tomahawk (20+ dienas)

Nogatavināšana

Wet-aged 20+ dienas

Garša un aromāts

Tīra liellopa gaļas garša

Tekstūra

Sulīga ar labu marmorizāciju

Ideālā gatavošanas metode

Grils, lēna apcepšana, reverse sear

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare

Labākā garšas saderība

Argentīnas Malbec vai Australijas Shiraz, zaļumu chimichurri

Tomahawk steiks ir iespaidīgs liellopa griezums ar raksturīgo ribas kaulu, kas piešķir tam leģendāro kaujas cirvja izskatu. Steiks nāk no ribu daļas, kur bagātīgā tauku marmorizācija gatavošanas laikā kūst un piešķir gaļai neatkārtojamu sulīgumu.

Mēs šo steiku nogatavinām vismaz 20 dienas vakuumā. Šajā laikā enzīmi čakli darbojas, mīkstinot muskuļu šķiedras, kamēr wet-aging process saglabā gaļas dabisko, tīro garšu.

Piedāvājam steiku divās versijās – klasisko Tomahawk (600-850g) un mazo Tomahawk (400-550g). Abiem steiku veidiem kauls ir īsināts praktiskākai pasniegšanai un uzglabāšanai, bet garšas piedzīvojums paliek tikpat iespaidīgs.

Intensīvākai garšai pamēģiniet mūsu Dry-aged Tomahawk steiku.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 5 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Wet-aged Tomahawk steiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C (var būt piemērotāka ļoti marmorizētiem Tomahawk steikam, lai taukvielas labāk izkustu)
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Wet-aged Tomahawk steikam 4–5 cm biezumā):

  • Grilēšana: Izmantojiet divzonu metodi — 8–12 minūtes netiešā karstumā, pēc tam 3–4 minūtes no katras puses tiešā karstumā. Ļaujiet atpūsties 10–12 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz ļoti karstas pannas 2–3 minūtes no katras puses, pēc tam likt 160°C cepeškrāsnī 15–25 minūtes. Ļaujiet atpūsties 10–12 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 30–45 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz ļoti karstas pannas vai grila 45–60 sekundes no katras puses.

Padoms: Wet-aged Tomahawk satur vairāk mitruma nekā dry-aged versija, tāpēc pirms cepšanas rūpīgi nosusiniet to ar papīra dvieli. Ja izmantojat cepeškrāsni, novietojiet steiku tā, lai kauls būtu vērsts prom no karstuma avota, novēršot pārcepšanu ap kaulu. Ja izmantojat grilu, uzmanieties no uzliesmojumiem taukvielu dēļ.


Kā mums patīk pasniegt Wet-aged Tomahawk

  • Ar sviestu un ķiploku garšaugiem – Klasiska kombinācija, kas izceļ steika dabīgo garšu.
  • Ar piparu un konjaka mērci – Bagātīgs un pikants papildinājums intensīvai liellopa garšai.
  • Ar sviestā ceptiem sīpoliem un timiānu – Perfekts papildinājums sulīgam un aromātiskam steikam.





24.05.2024
Steiks attaisnoja cerības
10.03.2024
Ļoti garšīgs steiks, tika apēsts minūtes laikā.
24.01.2024
Kvalitatīvs steika gabals!
16.12.2023
izcila
08.09.2023
Ļoti sulīgs un gards, steika izmērs perfekts vienai maltītei. Paldies!