Tomahawk steiks ir iespaidīgs liellopa griezums ar raksturīgo ribas kaulu, kas piešķir tam leģendāro kaujas cirvja izskatu. Steiks nāk no ribu daļas, kur bagātīgā tauku marmorizācija gatavošanas laikā kūst un piešķir gaļai neatkārtojamu sulīgumu.
Mēs šo steiku nogatavinām vismaz 20 dienas vakuumā. Šajā laikā enzīmi čakli darbojas, mīkstinot muskuļu šķiedras, kamēr wet-aging process saglabā gaļas dabisko, tīro garšu.
Piedāvājam steiku divās versijās – klasisko Tomahawk (600-850g) un mazo Tomahawk (400-550g). Abiem steiku veidiem kauls ir īsināts praktiskākai pasniegšanai un uzglabāšanai, bet garšas piedzīvojums paliek tikpat iespaidīgs.
Intensīvākai garšai pamēģiniet mūsu Dry-aged Tomahawk steiku.
Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 5 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Wet-aged Tomahawk steikam 4–5 cm biezumā):
Padoms: Wet-aged Tomahawk satur vairāk mitruma nekā dry-aged versija, tāpēc pirms cepšanas rūpīgi nosusiniet to ar papīra dvieli. Ja izmantojat cepeškrāsni, novietojiet steiku tā, lai kauls būtu vērsts prom no karstuma avota, novēršot pārcepšanu ap kaulu. Ja izmantojat grilu, uzmanieties no uzliesmojumiem taukvielu dēļ.