Bavette porcionēts

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.25 - 0.3 kg Svars var mainīties +/-0.5 - 0.1 g Cena par 1 kg € 29.04
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 8.71
2 gab € 17.42
3 gab € 26.14
4 gab € 34.85
5 gab € 43.56
10 gab € 87.12
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Bavette Porcijās (250–300g)

Garša un aromāts

Intensīva gaļas garša

Tekstūra

Šķiedraina struktūra

Ideālā gatavošanas metode

Ļoti ātra cepšana karstā temperatūrā

Ieteicamais gatavības līmenis

Rare, medium rare

Labākā garšas saderība

Spānijas Monastrell vai Meksikāņu Nebbiolo, meksikāņu salsa

Bavette – izteiksmīgas garšas steiks no diafragmas daļas ar bagātīgu marmorizāciju un raksturīgu gaļas tekstūru. Jau sagriezts ērtās 250300g porcijās, ideāls 12 personām.

Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – tīra, dabiska garša. Gaļas šķiedru struktūra lieliski uzsūc garšvielas, padarot to par izcilu izvēli marinēšanai. Teicami piemērots Fajitas, Carne Asada vai citiem Latīņamerikas ēdieniem.

Lielākām kompānijām vai īpašiem gadījumiem piedāvājam arī veselo Skirt steika gabalu. Līdzīga garšas profila cienītājiem iesakām arī Flanksteiku – liesāku, bet tikpat iespaidīgu.


Rūpīga sagatavošana un iepakošana

Bavette iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot porcionēto Bavette

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai gaļa nebūtu sīksta)
  • Medium: 60–63°C (nav ieteicams — gaļa kļūst stingra)
  • Well done: 70°C+ 

Noņemiet Bavette no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas metodes Medium rare gatavības pakāpei (250–300 g steikiem):

  • Marinēšana: Ieteicams marinēt steiku 1–8 stundas pirms gatavošanas, izmantojot skābus komponentus (citrona sulu, etiķi, vīnu) kopā ar eļļu un garšvielām, lai mīkstinātu gaļas šķiedras.
  • Cepšana pannā vai grilēšana: Apcepiet vai grilējiet uz ļoti karstas uguns 2–3 minūtes no pirmās puses un 1–2 minūtes no otras puses. Ļaujiet atpūsties 5 minūtes.

Griešana un pasniegšana: Ļoti svarīgi griezt perpendikulāri gaļas šķiedrām plānās šķēlēs (0.5 cm). Bavette ir izteikta gaļas šķiedru struktūra, un pareiza sagriešana būtiski ietekmē gaļas maigumu.

Padoms: Izvairieties no pārcepšanas, jo šis steiks strauji zaudē sulīgumu un maigumu.


Kā mums patīk pasniegt Bavette

  • Klasiskā fajitas stilā ar sīpoliem un papriku – Perfekti piemērots Meksikas virtuves ēdieniem.
  • Ar čimčuri mērci un grauzdētiem dārzeņiem – Lieliski izceļ Bavette intensīvo garšu.
  • Sagriezts plānās šķēlēs uz salātiem ar citrusu vinegretu – Viegls un svaigs variants.



02.04.2025
Labs