Flanksteiks – spēcīga rakstura steiks ar izteiktu gaļas garšu un garām, paralēlām šķiedrām. Šis klasiski amerikāņu virtuvē iecienītais griezums nāk no vēdera daļas un izceļas ar savu lieso, bet sulīgo tekstūru.
Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – tīra, dabiska garša un sulīgums. Ideāls marinēšanai un ātrai karstai cepšanai – grilēšanai vai pannā. Īpaši iecienīts Fajitas vai Carne Asada pagatavošanai.
Vislabāko rezultātu sasniegsiet, ja pagatavosiet to līdz vidēji retai gatavībai un griezīsiet šķērsām šķiedrām plānās šķēlēs. Tā saglabāsiet maigumu un izvairīsieties no sīkstuma.
Ja Jums patīk Flanksteiks, iesakām izmēģināt arī Skirt steiku – līdzīgs, bet ar vēl izteiktāku liellopa garšu un mazliet vaļīgāku struktūru.
Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Flank steikam 1.5–2 cm biezumā):
Padoms: Flanksteiks ir šķiedrains, tāpēc ļoti svarīgi to griezt plānās šķēlēs (0.5 cm) un perpendikulāri gaļas šķiedrām – šādi gaļa būs maksimāli maiga.