Striploin jeb New York Strip ir klasisks steiks no muguras jostas daļas (short loin). Šajā vietā muskuļi ir mazāk noslogoti, kas piešķir gaļai maigu, bet izteiktu tekstūru – ne tik zīdainu kā Filet Mignon, bet tieši tādu, lai būtu ko "pakošļāt".
Steikam raksturīga vidēja tauku marmorizācija – tieši tik daudz, lai gatavošanas laikā tie kūstot piešķirtu gaļai sulīgumu un izteiktu garšu. Salīdzinot ar Ribeye, tas ir nedaudz liesāks un kompaktāks.
30 dienu sausā nogatavināšana pārveido Striploin steiku – enzīmi mīkstina muskuļu šķiedras, garša kļūst koncentrētāka, papildinoties ar riekstu un umami notīm.
Mūsu Dry-aged steiku ceļš sākas jau ar rūpīgu atlasi – mēs izmantojam tikai noteikta svara kautķermeņus ar izcilu marmorizācijas līmeni. Tieši tāpēc tie nav pieejami bieži un lielos apjomos.
Ja šobrīd Dry-aged Striploin steiks nav pieejams, to ir iespējams rezervēt.
Pamēģiniet arī mūsu Wet-aged Striploin. Tas tiek nogatavināts vakuumā, kas padara gaļu maigu, saglabājot tās dabisko garšu bez dry-aged steikam raksturīgajām riekstainajām notīm.
Mēs sagatavojam Dry-aged Striploin steikus tieši piegādes dienā, balstoties uz aktuālajiem pasūtījumiem, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu.
Pirms svēršanas un pakošanas mēs nogriežam virsējo apkaltušo kārtu, atklājot patieso nogatavinātas gaļas garšu. Pēc tam iepakojam vakuumā, kas garantē ērtu uzglabāšanu un lietošanu.
Gatavības temperatūras:
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Striploin steikam 2.5 cm biezumā):
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.