Skirt steiks (vesels) – īpaši sulīgs un intensīvas garšas steiks no diafragmas daļas ar izteiktu marmorizāciju. Tā unikalitāte slēpjas izteiktajā garšā un garajās paralēlajās gaļas šķiedrās.
Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – tīra, dabiska garša. Ideāli piemērots marinēšanai, jo gaļas struktūra lieliski uzsūc garšvielas. Teicama izvēle Fajitas vai Carne Asada pagatavošanai.
Gatavojiet ātri karstā temperatūrā līdz vidēji retai gatavībai un grieziet plānās šķēlēs šķērsām šķiedrām maksimālam maigumam.
Ja nevēlaties darboties ar veselo gabalu, mēs piedāvājam arī ērtās 250–300 g porcijās sagrieztus Skirt steikus – ideāls izmērs 1–2 personām, ar tādu pašu izcilo kvalitāti un garšu.
Līdzīga garšas profila cienītājiem iesakām arī Flanksteiku – liesāku, bet tikpat iespaidīgu.
Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet Skirt steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas metodes Medium rare gatavības pakāpei (veselam Skirt steikam 0.8–1.2 kg):
Padoms: Vispirms sagrieziet garo steiku ērtākos 15–20 cm garos gabalos, tad grieziet perpendikulāri šķiedrām plānās šķēlēs (0.5 cm).