Mazā Itālija ar Pikanto gaļu

03.06.2020

Mūsu diena ir diezgan aktīva un vakarā ne pavisam nav luste taisīt ēdienu, kas prasa laiku ilgāk par stundu. Praktiski šo varētu saukt arī par sliņķu recepti, jo šī ēdiena pagatavošana ir ātra, viegla un garda, bet ar gardu vīnu kopā šī ir mazā Itālija ar pikanto gaļu, no kuras labi paēst varēs 6 cilvēki.

 

Sastāvdaļas, kuras es izmantoju:

2 gb normāla izmēra sīpoli;

250 g pikantā gaļa;

sauja spinātu (nav obligāti);

500 g I Love Eco Penne Rigate, bet der jebkādi makaroni;

Limbažu Sole Grosso cietais siers (der jebkāds cietais siers, ideālā variantā jau rīvēts);

dzeltenie ļiršu tomāti cik pats vēlas;

citronpipari apkaisīšanai;

30 g sviesta;

Pomace olīveļļa cepšanai.

 

1. Lieku vārīties makaronus. Katliņā apmēram 1,5l ūdens un ēdamkarote eļļas. Makaronus pievienoju, kad ūdens sāk vārīties. Ik pa laikam pamaisu. Es nekad neuzņemu laiku, vārot makaronus. Ik pa laikam pagaršoju vai ir labs. Apmēram 10-15 minūtes ir jāvāra.

2. Nomizoju sīpolus. Lieku karsēties pannu, ieleju nedaudz eļļu. Smalki sagriežu sīpolus un lieku cepties, jo panna jau ir uzkarsusi. Cepu uz vidējas uguns un ik pa laikam pamaisu.

3. Griežu pikanto gaļu nedaudz biezākās šķēlēs kā liktu uz maizītes un pēc tam kubiņos. Lieku klāt apcepināties pie sīpoliem un ik pa laikam apmaisu.

4. Kamēr makaroni vārās, sīpoli un gaļa apcepās, sarīvēju visu sieru, sagriežu spinātus četrās daļās (to var arī nedarīt) un tomātiņus uz pusēm.

5. Ja gaļa un sīpoli ir apcepušies, tad griežu nost uguni un iemaisu spinātus.

6. Kad makaroni gatavi, nokāšu tos un beru atpakaļ katliņā, pievienoju 30 g sviesta, apceptos sīpolus, gaļiņu, spinātus un pusi no sarīvētā siera. Visu sajaucu kopā, lieku uz šķīvjiem + tomātiņi un apkaisu ar čut citronpipariem.

Buon appetito!

            Sāli ēst gatavošanā izmantoju maz, turklāt šajā ēdienā sāls garša rodas jau no pikantās gaļas un cietā siera, bet, ja tomēr tev liekas, ka vajag vairāk, tad droši pievieno ;)

Sandija