Maigs liellopa Chuck Tender sautējums ar sulīgiem tomātiem un aromātiskiem sīpoliem, pasniegts ar krēmīgu kartupeļu biezeni. Šajā receptē izmantojam mūsu veikalā pieejamo Chuck Tender fileju.
Šis Chuck Tender sautējums ir lielisks komforta ēdiens, kas priecēs ar bagātīgu garšu un minimālu gatavošanas piepūli.
Chuck Tender ir liellopa griezums, kas iegūts no pleca augšdaļas (kakla tuvumā). Tas ir mēreni maigs, ar izteiksmīgu garšu un pietiekamu marmorizāciju, kas padara to ideāli piemērotu lēnai sautēšanai. Lēni sautēta Chuck Tender gaļa kļūst īpaši mīksta un sulīga, sajaucoties ar tomātu un sīpolu aromātisko mērci.
Sergejs Gjačs šajā receptē izmanto klasisko sautēšanas tehniku, kas lieliski atklāj Chuck Tender gaļas labākās īpašības – garšu un maigumu. Gaļa lēni sautējas savā sulā kopā ar dārzeņiem, veidojot bagātīgu un aromātisku mērci.
Šī recepte ir ideāli piemērota gan ikdienas maltītei, gan svētku galdam, kad vēlaties pagatavot kaut ko vienkāršu, bet ļoti gardu.
Sergejs Gjačs, restorānu Fabrika un Allora šefpavārs, ir īsts garšu meistars! Viņš tic, ka ēdiena garša ir cieši saistīta ar to, kādā noskaņojumā to gatavo – jo labāks garastāvoklis, jo gardāks ēdiens. Sergejs lieliski prot apvienot klasisko ar jauno, vienmēr izvēloties tikai svaigākos un labākos produktus. Kad viņš darbojas virtuvē, top ne tikai ēdiens, bet īsts garšu piedzīvojums!
2 mazi sīpoli, sagriezti
5 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
4 tomāti, sasmalcināti (vai 400 g konservētu tomātu)
2 ēdamk. eļļas cepšanai
Sāls pēc garšas
Melnie pipari pēc garšas
1 tējk. paprikas
1 tējk. kaltēta timiāna
3 lauru lapas
Svaigi zaļumi garnējumam (piemēram, baziliks)
Rīvēts Parmezāna siers
Pievienojiet gaļai sāli un melnos piparus.
Lielā pannā ar biezām sienām uzkarsējiet eļļu.
Apcepiet gaļas gabaliņus pa porcijām no abām pusēm līdz zeltainai krāsai (apmēram 2-3 minūtes katrai pusei). Nepārpildiet pannu – šobrīd gaļai jācepas, nevis jāsautējas.
Pievienojiet sasmalcinātus tomātus, papildu garšvielas – papriku, timiānu un lauru lapas.
Samaziniet uguni līdz minimumam, uzlieciet vāku un sautējiet 40–60 minūtes, līdz gaļa kļūst mīksta un viegli atdalās ar dakšiņu.
Gatavošanas laikā periodiski pārbaudiet, pievienojiet vēl nedaudz šķidruma, ja nepieciešams, un pagaršojiet, lai pielāgotu garšvielas.
Rotājiet ar svaigo baziliku un rīvētu Parmezāna sieru.
Gatavo sautējumu var uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām – otrā dienā garša kļūst pat vēl intensīvāka.
Šo ēdienu lieliski papildinās arī pasta vai polenta kartupeļu biezeņa vietā.
Alus: Tumšais lāgeris vai porteris
Bezalkoholiskie dzērieni:
Upeņu vai aveņu morss
Silts bezalkoholiskais punšs ar kanēli
Klasiskā limonāde ar svaigu rozmarīnu
Vai esat pagatavojuši perfektu Chuck Tender sautējumu, sekojot šai receptei? Mēs priecāsimies redzēt jūsu rezultātus!
Dalieties ar savām fotogrāfijām sociālajos tīklos, lietojot #ceplisi, vai atsūtiet tās uz e-pastu.
Labu apetīti un radošu gatavošanu!