Chuck Tender sautējums: Sergeja Gjača recepte

27.04.2025

Chuck Tender sautējums

Maigs liellopa Chuck Tender sautējums ar sulīgiem tomātiem un aromātiskiem sīpoliem, pasniegts ar krēmīgu kartupeļu biezeni. Šajā receptē izmantojam mūsu veikalā pieejamo Chuck Tender fileju.

Ātrs receptes pārskats

Sagatavošanas laiks:

15 minūtes

Gatavošanas laiks:

45–60 minūtes

Kopējais laiks:

60–75 minūtes

Porcijas:

4

Sarežģītība:

Viegla


Šis Chuck Tender sautējums ir lielisks komforta ēdiens, kas priecēs ar bagātīgu garšu un minimālu gatavošanas piepūli.

Chuck Tender ir liellopa griezums, kas iegūts no pleca augšdaļas (kakla tuvumā). Tas ir mēreni maigs, ar izteiksmīgu garšu un pietiekamu marmorizāciju, kas padara to ideāli piemērotu lēnai sautēšanai. Lēni sautēta Chuck Tender gaļa kļūst īpaši mīksta un sulīga, sajaucoties ar tomātu un sīpolu aromātisko mērci.

Sergejs Gjačs šajā receptē izmanto klasisko sautēšanas tehniku, kas lieliski atklāj Chuck Tender gaļas labākās īpašības – garšu un maigumu. Gaļa lēni sautējas savā sulā kopā ar dārzeņiem, veidojot bagātīgu un aromātisku mērci.

Šī recepte ir ideāli piemērota gan ikdienas maltītei, gan svētku galdam, kad vēlaties pagatavot kaut ko vienkāršu, bet ļoti gardu.

Par autoru

Sergejs Gjačs, restorānu Fabrika un Allora šefpavārs, ir īsts garšu meistars! Viņš tic, ka ēdiena garša ir cieši saistīta ar to, kādā noskaņojumā to gatavo – jo labāks garastāvoklis, jo gardāks ēdiens. Sergejs lieliski prot apvienot klasisko ar jauno, vienmēr izvēloties tikai svaigākos un labākos produktus. Kad viņš darbojas virtuvē, top ne tikai ēdiens, bet īsts garšu piedzīvojums!

Sastāvdaļas

Sautējumam

  • 1 kg Chuck Tender filejas
  • 2 mazi sīpoli, sagriezti

  • 5 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas

  • 4 tomāti, sasmalcināti (vai 400 g konservētu tomātu)

  • 2 ēdamk. eļļas cepšanai

  • Sāls pēc garšas

  • Melnie pipari pēc garšas

  • 1 tējk. paprikas

  • 1 tējk. kaltēta timiāna

  • 3 lauru lapas

Pasniegšanai

  • Kartupeļu biezenis (4 porcijas)
  • Svaigi zaļumi garnējumam (piemēram, baziliks)

  • Rīvēts Parmezāna siers

Pagatavošana

Gaļas sagatavošana

  1. Chuck Tender gaļu nosusiniet un sagrieziet vidēja lieluma gabaliņos (apmēram 1–1.5 cm biezumā).
  2. Pievienojiet gaļai sāli un melnos piparus.

  3. Lielā pannā ar biezām sienām uzkarsējiet eļļu.

  4. Apcepiet gaļas gabaliņus pa porcijām no abām pusēm līdz zeltainai krāsai (apmēram 2-3 minūtes katrai pusei). Nepārpildiet pannu – šobrīd gaļai jācepas, nevis jāsautējas.

Sautēšana

  1. Tajā pašā pannā pievienojiet sagrieztus sīpolus un ķiplokus un sautējiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi (apmēram 5 minūtes).
  2. Pievienojiet sasmalcinātus tomātus, papildu garšvielas – papriku, timiānu un lauru lapas.

  3. Samaziniet uguni līdz minimumam, uzlieciet vāku un sautējiet 40–60 minūtes, līdz gaļa kļūst mīksta un viegli atdalās ar dakšiņu.

  4. Gatavošanas laikā periodiski pārbaudiet, pievienojiet vēl nedaudz šķidruma, ja nepieciešams, un pagaršojiet, lai pielāgotu garšvielas.

Pasniegšana

  1. Pasniedziet karstu sautējumu ar kartupeļu biezeni.
  2. Rotājiet ar svaigo baziliku un rīvētu Parmezāna sieru.

Šefpavāra padomi

  • Chuck Tender ir ideāli piemērots lēnai sautēšanai, jo šādi gatavošanas procesā gaļa kļūst maksimāli mīksta.
  • Gatavo sautējumu var uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām – otrā dienā garša kļūst pat vēl intensīvāka.

  • Šo ēdienu lieliski papildinās arī pasta vai polenta kartupeļu biezeņa vietā.

Dzērieni, kas papildinās maltīti

  • Vīns: Vidēji blīvs sarkanvīns, piemēram, Merlot vai Cabernet Sauvignon
  • Alus: Tumšais lāgeris vai porteris

  • Bezalkoholiskie dzērieni:

    • Upeņu vai aveņu morss

    • Silts bezalkoholiskais punšs ar kanēli

    • Klasiskā limonāde ar svaigu rozmarīnu

Dalieties ar saviem rezultātiem! 

Vai esat pagatavojuši perfektu Chuck Tender sautējumu, sekojot šai receptei? Mēs priecāsimies redzēt jūsu rezultātus!

Dalieties ar savām fotogrāfijām sociālajos tīklos, lietojot #ceplisi, vai atsūtiet tās uz e-pastu. 

Labu apetīti un radošu gatavošanu!