No liellopa kakla daļas (tieši pirms kakla karbonādes) un stilba daļas ap Osso Buco mēs iegūstam īpašu sautējuma gaļu. Tā izceļas ar biezām dzīslām un spēcīgu garšas raksturu.
Šis Latvijā mazāk pazīstamais griezums ir īsts atklājums liellopu gaļas sautējumiem – tā bagātīgais kolagēna un saistaudu saturs lēnā gatavošanā pārvēršas zīdainā mērcē, radot neatkārtojamu garšas dziļumu.
Gatavošana prasa laiku un pacietību, bet rezultāts to vērts – maiga gaļa ar piesātinātu garšu.
Lēnai gatavošanai izmēģiniet arī mūsu liellopa vaigus vai jaunlopa stilbu bez kaula – arī tie lieliski derēs sautējumiem un zupām.
Liellopa sautējuma gaļu iepakojam vakuumā, kas pasargā to no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Svarīgi: gaļai nepieciešams ilgs, lēns gatavošanas process, lai saistvielas un kolagēns pilnībā izkustu.