Liellopa kakla karbonāde nāk no liellopa kakla augšējās daļas, kur muskuļi ir pastāvīgā kustībā, kas piešķir gaļai izteiktu garšu un raksturu.
Kakla karbonāde izceļas ar mērenu tauku saturu un vidēji stingru šķiedrainu tekstūru. Tai piemīt labs saistaudu un kolagēna daudzums, kas gatavošanas laikā nodrošina gaļas sulīgumu.
Līdzīgu tekstūru var atrast liellopa pleca filejā (Chuck Tender) vai lāpstiņā, jo šie griezumi nāk no līdzīgi noslogotas kakla-pleca zonas.
Liellopa kakla karbonādi iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet kakla karbonādi no uguns, kad tās iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo. Izmantojiet gaļas termometru precīzākai gatavībai.
Gatavošanas metodes:
Steikam (1.5–2 cm biezumā):
Cepetim (1–1.5 kg):
Padomi: Lai iegūtu maigu liellopa kakla karbonādi, noteikti marinējiet to vai izmantojiet mehānisko mīkstināšanu pirms gatavošanas. Pēc pagatavošanas grieziet gaļu ļoti plānās šķēlēs (2–3 mm) perpendikulāri šķiedrām.