Osso Buco ir tradicionāls griezums no liellopa apakšstilba ar stobra kaulu, kas tiek izmantots klasiskajā Milānas virtuvē.
Sākumā gaļa ir stingra un šķiedraina, bet lēnā gatavošanas procesā kolagēns kūst, un gaļa kļūst maiga un sulīga. Kaulu smadzenes gatavošanas laikā papildina garšu, piešķirot ēdienam bagātīgu, samtainu raksturu.
Tāpat kā liellopa vaigiem vai Short Ribs ribiņām, arī stilbam nepieciešama lēna un pacietīga gatavošana zemā temperatūrā. Tomēr pūles noteikti atmaksājas – rezultātā iegūsiet īpaši maigu gaļu ar dziļu garšu.
Mēs sagriežam Osso Buco ideālā biezumā, tad rūpīgi notīrām no kaulu putekļiem un liekajiem taukiem.
Pēc tam iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 6 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Sagatavošana:
Gatavošanas metodes:
Svarīgi: Gaļai jāļauj lēnām izšķīdināt kolagēnu – tieši tas piešķir stilbam tā leģendāro maigumu un bagātīgo garšu. Ideālā gatavošanas temperatūra ap 88–90°C gaļas iekšienē nodrošina perfektu maigumu.