Svaigs jaunlopa Antrekots (Ribeye)
Garša | Bagātīga, sviestaina liellopa garša |
Tekstūra | Maiga, ar izcilu marmorizāciju |
Pagatavošana | Grilēšana, cepšana pannā, cepetis |
Kur izmantot | Steiki, cepetis, grilēšana |
Svaigs Antrekots jeb Ribeye ir viens no garšas bagātākajiem liellopa griezumiem no ribu daļas. Atšķirībā no mūsu Wet-aged Antrekota un Dry-aged Ribeye steikiem, tas piedāvā nenogatavinātu, dabisku jaunlopa garšu – maigu, sviestainu un sulīgu.
Pieejams sākot no 500 g, šo gabalu var sagriezt biezos, sulīgos steikos vai pagatavot kā iespaidīgu cepeti kopīgai maltītei. Alternatīvi, iesakām izmēģināt arī mūsu svaigo Striploin, kas ir nedaudz stingrāks, vai jaunlopa fileju (Tenderloin), kas ir vismaigākais no premium griezumiem ar minimālu marmorizāciju.
Rūpīga iepakošana un uzglabāšana
Antrekotu iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Kā vislabāk pagatavot Antrekotu
- Steiki pannā vai grilā – Medium-rare steikiem 2–3 cm biezumā, apcepiet ļoti karstā pannā vai grilā 3–4 minūtes katrā pusē. Ļaujiet atpūsties 5–7 minūtes.
- Antrekota cepetis (2 kg) – Ierīvējiet ar sāli, pipariem un garšvielām. Cepiet 180°C temperatūrā 15 minūtes, tad samaziniet līdz 140–150°C un turpiniet aptuveni 40–60 minūtes (25–30 minūtes uz kg) līdz iekšējā temperatūra sasniedz 54–57°C (medium-rare) vai 60°C (medium). Ļaujiet atpūsties 15–20 minūtes pirms griešanas.
- Reverse sear – Lēni cepiet cepeškrāsnī 120°C temperatūrā, līdz iekšējā temperatūra sasniedz 52–54°C, tad ātri apcepiet ļoti karstā pannā 1 minūti katrā pusē. Ideāla metode gan atsevišķiem bieziem steikiem, gan veselam cepetim.
Kā mums patīk pasniegt Antrekotu
- Klasiskais steiks – Vienkārši ar rupjo sāli un pipariem, pasniegts ar brendija-piparu mērci un ceptiem kartupeļiem.
- Antrekota cepetis – Vesels, garšvielās ierīvēts cepetis, gatavots līdz medium-rare pakāpes, pasniegts ar sarkanvīna mērci, pastinaku-kartupeļu biezeni un glazētiem burkāniem.
- Steika salāti – Medium-rare steiks, atdzesēts, sagriezts plānās šķēlēs un pasniegts uz zaļumu salātiem ar Dijon vinegreti un zilā siera gabaliņiem.
Lieliska gaļa ļoti gardam cepetim svētku galdam! Vienmēr izdodas sulīgs cepetis, nedalot šķēlēs. Ja vēl pievienot vajadzīgās garšvielas, tad neviens ēdējs nedabūs vilties.
iznāk garšīga zupa
Prfekti
Šīrgaļas izsmalcinātais produkts - mīksts, ar brīnišķigu garšu,labs svētku pusdienam. Pēc manām domām, lielisks produkts..5*
teicami
+++
Viena no labākajām precēm, kas šeit ir nopērkamas (neesmu pircis steikus). Pērciet, un Jūs nenožēlosiet. Mīksts, smaržīgs un garšīgs.
gards
Svaigā gaļa visa ļoti kvalitatīva! Ļoti ērti, ka var izvēlēties piegādes dienu un piegāde notiek vakarpusē pēc darba.
Lielisks!
Super sulīgs cepetis