Top Sirloin fileja
Garša | Vidēji spēcīga garša |
Tekstūra | Vidēji maiga, maz tauku |
Pagatavošana | Cepšana, grilēšana |
Kur izmantot | Steiks, cepetis |
Top Sirloin fileja tiek izgriezta no muguras augšējās daļas, tieši virs gūžas, robežojoties ar šķiņķa muskuļiem. Šis griezums izceļas ar mērenu marmorizāciju un nelielu saistaudu daudzumu. Tas piešķir gaļai izteiksmīgu garšu, saglabājot patīkamu maigumu un sulīgumu.
Salīdzinot ar liellopa fileju, Top Sirloin ir stingrāka, taču joprojām saglabā izcilu tekstūru un aromātu.
Mēs rūpīgi izdzīslojam šo griezumu, izņemot divas centrālās dzīslas, lai nebūtu jāvelta papildu laiks gaļas apstrādei. Jums atliek tikai izbaudīt gatavošanas procesu!
Ideāli derēs gan izsmalcinātam tartaram, gan sulīgiem steikiem uz grila, gan arī elegantu cepešu gatavošanai. Perfekta izvēle gardēžiem, kas novērtē gaļu ar raksturu.
Rūpīga iepakošana un uzglabāšana
Liellopa Top Sirloin fileju iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Kā vislabāk pagatavot Top Sirloin
Gatavības temperatūras:
- Rare: 52–54°C
- Medium rare: 57–60°C (rozā centrs – ieteicamākā gatavības pakāpe šim griezumam)
- Medium: 63–65°C
- Medium well: 68–70°C (nav ieteicams, jo zaudē sulīgumu)
- Well done: 73°C+
Noņemiet Top Sirloin fileju no uguns, kad tās iekšējā temperatūra ir par 3–5°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā temperatūra turpinās celties.
Gatavošanas metodes Medium Rare gatavībai (Top Sirloin 2,5–3 cm biezumā):
- Grilēšana: Grilējiet uz karstas uguns 3–4 minūtes no katras puses, ļaujiet atpūsties 5 minūtes.
- Cepšana pannā: Apcepiet ļoti karstā pannā 2–3 minūtes no katras puses, pievienojot sviestu, rozmarīnu un ķiploku pēdējā minūtē aromātam. Ļaujiet atpūsties 5 minūtes.
- Sous vide: Gatavojiet vakuumā 57°C temperatūrā 1–1.5 stundas, pēc tam ātri apcepiet uz ļoti karstas pannas 30 sekundes no katras puses.
Padoms: Top Sirloin fileju ir īpaši svarīgi griezt pret šķiedru, lai nodrošinātu maksimālo maigumu.
Kā mums patīk pasniegt Top Sirloin
- Top Sirloin tartars – Smalki sagriezta vai sasmalcināta Top Sirloin fileja, sajaukta ar sinepēm, olu dzeltenumu, sīpoliem un kapariem, pasniegta ar grauzdētu maizi un svaigiem garšaugiem.
- Grilēts steiks ar ķiploku sviestu – Perfekti grilēta fileja, pasniegta ar kausētu sviestu, ķiplokiem un svaigiem zaļumiem.
- Sautēta Top Sirloin fileja ar sarkanvīna mērci – Lēni sautēta, pasniegta ar samtainu sarkanvīna mērci un kartupeļu biezeni.
Paldies! Labas kvalitātes gaļa! Noteikti ieteikšu jūs citiem !
īstenībā pārsteidzoši bet viss ļoti apmierināja. Fielejas gabali tīri(nav jāgriež nost liekie tauki) svars attiecībā pret cenu labākais ko piedāvā tirgū laikam un garša lieliska!! paldies liels - turpināšu iepirkt pie Jums. parcik man šobrīd ir sacensību sezonas un šis produkts ir nepieciešams
Ļoti laba maltā gaļa, ļoti garšīga un patīkama! Labs malums!
Ļoti laba un kvalitatīva gaļa
Kvalitatīva gaļa
!
ari bija garsigs
Izcili.
Lielisksa fileja
Ļoti garšigi
Drusku par daudz jūtama nogatavināšanai raksturīgā piegarša. Citādi izcili.